Led modul fajták a koncerteken

Led modul fajták a koncerteken

A jó koncert hangulat nem csak a zenei teljesítménytől függ, a látvány, az elérhető szolgáltatások legalább annyira hozzátesznek a légkörhöz. A buli hangulatot fokozza, ha a színpadon lévő eszközök szinkronban vannak a fellépők zenéjével és produkciójával. Az egyik színpadi elem az a fénytechnika. Attól függően, hogy milyen látványt szeretnénk elérni változhat a használt fények típusa. Gyakran a világító eszközök led lámpák. A led tulajdonképpen egy fénykibocsátó dióda, ami sokkal jobb hatásfokkal állítja látható fénnyé az elektromos áramot, mint a hagyományos, izzószálas lámpa. Mivel a led modul nem melegszik, sokat segít például abba, hogy a színpadon ne legyen kibírhatatlanul meleg az előadóknak. Mivel a led modul fajták jól vizsgáznak világítás – ár arányból, ezért érdemes átgondolni a használatukat a koncerteken.

A led modul árak eltérőek lehetnek a típusoktól és a márkáktól függően. Az egyszerűbb led típusok, mint például a SuperFlux mini led spotok árban verhetetlenek, viszont az RGB led is jó választás lehet. Az SMD LED technológia széles körben elterjedt, nagyobb energiafogyasztású led, viszont a kibocsátott fény ereje is nagyobb. , árban pedig sokkal kedvezőbb, mint a COB vagy az MCOB ledek.

A LED modulokkal kapcsolatban fontos megvizsgálni még az egyes típusok fényerejét. A megfelelő fényerővel rendelkező LED modulok biztosítják, hogy a látványvilág hatásos legyen. A fényerő mellett fontos még a színteljesítmény is. A jó minőségű LED modulokkal garantált, hogy a színek pontosan és élénken jelennek meg.

A LED modulok esetében nem csak a technikai paraméterek fontosak, hanem az eszközök designja is. Az esztétikus kialakítás, a letisztult vonalak és a modern megjelenés legalább annyira fontosak a színpadi összhang kialakításában, mint a ledek fénye és színe. Az igényes külső megjelenést sem szabad tehát elhanyagolni a színpad technika kiválasztásakor.

Általában a koncert fényeihez és színéhez kivetítendő kép is társul. A ledfal ár, hasonlóan a led lámpákéhoz és egyéb világító testekéhez elég magas is lehet, ezért alkalmasint érdemes elgondolkodni a ledfal bérlés lehetőségén is, amik jó kivetítőként működnek a színpadok mellett.

A LED modulok nagyon fontos szerepet játszanak a koncert hangulatának megteremtésében. A megfelelő LED modulok kiválasztása nagyon fontos, de érdemes figyelni a ledfal árakat és a technikai paramétereit is. Ha sikerül olyan LED modulokat választani, amelyek a hangulathoz illenek, garantált, hogy a közönség egy emlékezetes koncertélményben részesül majd.

Korábbi bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük