Hogyan mutathatók be a menő videók?

Hogyan mutathatók be a menő videók?

A Samsung nemrég tartotta meg éves First Look eseményét a CES 2024-en, ahol a cég bemutatta a világ első átlátszó MicroLED kijelzőjét. Habár még mindig nincs információ arról, mennyibe kerül, vagy mikor jelenik meg a kiskereskedelemben, a Samsung az átlátszó MicroLED kijelzőjét az átlátszó OLED és az átlátszó LCD modellek mellett mutatta be, egy hatalmas ledfal sort építve, hogy valóban kiemelje a technológiák közötti különbségeket. A MicroLED panel nemcsak lényegesen fényesebb volt a többinél, hanem teljesen keret nélküli tervezést és átlátszóbb üvegpanelt is bemutatott, ami megkönnyítette a mögötte lévő tárgyak láthatóságát.

Az átlátszó LED megjelenésével ez az új ledpanel fajta készen áll átértelmezni a nézői élményeket, gyakorlatilag észrevehetetlenné téve a tartalom és a valóság közötti határvonalat. Ez az új, forradalmi technológia a vizuális tartalom prezentálásának egy új dimenzióját nyitja meg.

A vállalat Transparent MICRO LED kijelzője először mutatkozott be a Samsung First Look 2024 rendezvényen 2024. január 7-én (helyi idő szerint), az Észak-amerikai Fogyasztói Elektronikai Szakkiállítás (CES) előtt, amely 2024. január 9-12 között zajlott Las Vegasban, a világ legnagyobb fogyasztói elektronikai és informatikai technológiai kiállításán. Az új moduláris MICRO LED lenyűgözte a résztvevőket futurisztikus tervezésével. A Transparent MICRO LED kristálytiszta, üvegszerű kijelzője forradalmasította a megtekintés élményét, és felkeltette a globális fogyasztók figyelmét.

Nehezen írtható le az a hatás, amit a Samsung átlátszó mikro OLED kijelzői kiváltanak, mivel a tartalom szinte olyan, mintha hologram lenne, és a levegőben lebegne. A bemutató egység szabadon álló volt, mindössze körülbelül egy centiméter vastag, ami még inkább hozzájárult a lebegő képernyő illúziójához. Emellett a mikro LED-ek magas képpont sűrűsége miatt a videók rendkívül élesek voltak.

A Samsung szóvivője szerint az átlátszó MicroLED kijelzők magasabb fényerővel rendelkeznek a transparent OLED panelekhez képest, így kevésbé vannak érintve a környezeti fénytől.

A rossz hír az, hogy a jelenlegi, nem átlátszó MicroLED TV-k ára kb. 50 millió forint egy 2, 7 méteres modellért, így még elég hosszú időbe telik, amíg ezek az új kijelzők valamilyen szinten megfizethetővé válnak.

Egyébként nem csak a Samsung mutatta be nagy átlátszó kijelzőjét az idei CES-en. Az örökös rivális LG is bemutatta az OLED T-t, amely ellentétben a Samsung modelljével, valójában idén kerül forgalomba. Az OLED T állítólag az első vezeték nélküli átlátszó OLED TV, 4K felbontással és az LG vezeték nélküli átviteli technológiájával hang és video számára. Ez a vállalat (nem átlátszó) M3 modelljére épít, amely tavaly debütált a CES-en. Az OLED T továbbá rendelkezik egy kontrasztos képernyővel, amelyet egy gombnyomással fel vagy le lehet engedni egy dobozba az alján.

Bár a széleskörű felhasználás még távolinak tűnik, egy biztos, akár kültéri led fal akár beltéri kijelző is legyen az átlátszó MicroLED kijelzőből biztosan alapjaiban ír majd át mindent, amit a digitális tartalommegjelenítésről tudunk.

Korábbi bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük