A mobil LED falak használata a fesztiválokon

A mobil LED falak használata a fesztiválokon

Bár még messzinek tűnik a fesztivál szezon, de a valóságban hamarabb tapsolunk a nagy koncertek előtt a barátainkkal, mint ahogy azt először gondolnánk.

Napjainkban a fesztiváloknak az önfeledten szórakozó résztvevőkön kívül egyre inkább elengedhetetlen kiegészítője a mobil LED fal is. A mobil LED falak kiváló minőségű képet és videót képesek megjeleníteni, ami nagymértékben hozzájárulhat bármely rendezvény hangulatának emeléséhez, hiszen segít például abban, hogy a leghátsó sorokból is élvezni lehessen az élő műsorokat.

Azon túl, hogy valós idejű műsort is tudunk rajta közvetíteni, az egyik legnagyobb előnye a mobil LED falnak, hogy sokkal több információt tud megjeleníteni, mint a hagyományos fényújságok, roll-upok vagy plakátok. A LED falakon elhelyezhetőek például a fesztivál logói, a fellépők nevei, úgy hogy a tartalom a szervezés bármely pillanatában cserélhető. A LED falakat a fesztiválok szervezői nem megvásárolják, hanem ledfal bérlés szolgáltatást igénybe véve biztosítják a fesztivál területén felmerülő kijelző igényeket.

A legtöbb LEDfal ár tekintetében kevés tényezőtől függ. A méret az egyik fajsúlyos tényező, a másik pedig a ledfal felbontásának minősége, ez a két tulajdonság nagyjából meghatározza a ledfal egészének az árát.

Ha esetleg szervezőként még kételkednénk a led falak hasznosságában, érdemes belegondolni, hogy mennyire sokat javít nemcsak a látványon, de az információk átadásának a módján is. A szponzori logókon túl megoszthatjuk még például a fesztivál programját vagy az aktuális házirendet, ami a fesztiválra vonatkozik. A LED falak segítségével a fesztiválok látványosabbak és emlékezetesebbek lehetnek, ami növelheti a rendezvény népszerűségét és a résztvevők elégedettségét.

A LED falak használata fesztiválokon azonban nem csak a látványosságot javítja, hanem a hangulatot is. A falakon megjeleníthetők például a rendezvényhez illeszkedő animációk, amik jól kiegészítik a koncerteket vagy a fellépők egyéb műsorait. A LED falakat úgy is használhatjuk, hogy a rendezvény közben játékokat vagy feladatokat jelenítünk meg rajtuk, amiket a résztvevőknek kell teljesíteni, ezáltal aktívabbá téve őket és növelve a rendezvény interaktivitását.

A led falak használatának tulajdonképpen csak a képzeletünk szab határt, a nyári időszakra foglalás tekintetében érdemes minél hamarabb készülni, hiszen ilyenkor megnövekszik az érdeklődés a led kijelzők iránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük