A led videófal felhasználása a művészetben

A led videófal felhasználása a művészetben

A LED videófal művészeti felhasználása egy olyan terület, amelyet a művészek és a kreatív tervezők egyre gyakrabban használnak fel arra, hogy alkotásaikat megjelenítsék rajtuk. A led falak és az interaktív digitális kijelzők lehetőséget nyújtanak arra, hogy új és innovatív módokat találjanak az önkifejezésre. Tekintettel a technológiai fejlődésre és az eszközök elérhetőségére, az LED falak egyre népszerűbb eszközzé válnak a kortárs művészek és galériák körében.

A kortárs és modern művészeti galéria, a Gagosian digitális műalkotása, a Denominator világhírnévre tett szert. A műalkotás egy hatalmas LED videó kocka, amely egy neves svájci művész munkáját mutatja be, és része egy sorozatnak, amelyet egy „hipnotikus bemutatónak” terveztek, hogy rámutasson a reklámok emberi tudatra való hatásaira.

A Denominator LED kocka minden oldala televízióból és közösségi médiából származó reklámokat ábrázol a 1950-es évektől, egészen napjainkig, változó kompozícióban. A digitális művészeti installáció egy mesterséges intelligencia algoritmust használ a hirdetések szétbontásához egyedi klippekre, ezeket témák vagy színek szerint csoportosítja és réteges mintázatokban és koreografált sorrendekben jeleníti meg.

Az összetett alkotás öt LED képernyőből áll, amelyeket a SNA Displays BOLD™ Interior terméksorozatából készítettek, 2, 5 mm-es pixel távolsággal, és egy szabadon álló acélvázra van rögzítve, amelyet az alkotáshoz szabva terveztek és pontosan telepítettek, hogy minimalizálják a varrásokat.

Minden oldal, beleértve a kocka tetejét is, 11’10” négyzetméteres, és a digitális műalkotás összesen kb. 10, 4 millió pixelt dolgoz fel.

A Denominator led kocka olyan technológiai elemeket és eljárásokat alkalmazott, amelyek lehetővé tették a reklámok dinamikus és interaktív bemutatását, és ezzel új módon közelítették meg a média és a reklám témáját.

Napjainkban a led technológia folyamatos fejlődésével a led fényújság már nemcsak a szokásos reklámokat tudja megjeleníteni. A művészek egyre nagyobb lelkesedéssel fejezik ki magukat különböző led tábla elemeken vagy led szalag darabokon. A kortárs művészet elkezdte birtokba venni a ledes technológiát. És hogy mibe kerül mindez? Sajnos a ledfal ár szempontjából továbbra sem tartozik az olcsóbb megoldások közé, így ha ledfal vásárlás előtt állunk, biztosan nem ez lesz a legolcsóbb vásznunk. A benne rejlő potenciál azonban túlszárnyalja az ára miatti potenciális megkötéseket.

Korábbi bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük