Kreatív led és led fényújság rendszerek

Kreatív led és led fényújság rendszerek

A Raspberry Pi egy könnyen kódolható mikroszámítógép, amellyel nemcsak programozók tudnak beágyazott eszközöket tervezni és történetesen kiváló választás mindenféle LED projekthez. Néhány évvel ezelőtt egy lelkes programozó, egy mobil led jelzőtáblát készített Észak-Karolina állam alakjában, egy Rasberry Pi-vel és néhány led izzóval.

Az épített led rendszer 2015-ben épült meg és Durham belvárosában volt kiállítva. A modell a Rasberry Pi-n kívül Phillips Hue izzókat használt a működtetésre.

A Phillips Hue izzók nem úgy működnek, mint a hagyományos LED-ek, mert hídrész egységet és hálózati kapcsolatot igényelnek a működéshez. Több módszer létezik a híd integrálására. Az egyik magában foglalja a LAN létrehozását, amelyhez csatlakozni tud, míg a másik az a már meglévő hálózat használatát jelenti, amelyhez már hozzáférésünk van.

Természetesen a hardveres egységen túl szükség van szoftverre is, hogy a led izzók különböző fényjátékot tudjanak játszani. A projekt szoftvere teljesen nyílt forráskódú és elérhető az interneten. Fontos megjegyezni, hogy a Phillips Hue fényekre programozott animációk késleltetve fognak működni a híd miatt, de természetesen ez ne tartson senkit vissza a programozástól, nagyon hangulatos fényjátékokat lehet kreálni. Ha valami precízebbre vágyunk és nem szükséges a teljes méretű izzók használata által adott megjelenés, akkor egy mátrix lehet, hogy jobban illeszkedik a projekthez.

A fenti példa csak egy kreatív alkalmazása volt a ledeknek és a ledfalak építésének. Azonban a LED fényújság, a mobil led rendszerek, a LED falas megoldások sok más területen is kiválóan alkalmazhatók, legyen szó üzleti célokról, rendezvényekről vagy akár otthoni dekorációról. Azonban mielőtt elindulnánk a saját projekt létrehozása felé, érdemes megfontolni, hogy egy előre megvásárolt LED fal ára vajon nem olcsóbb-e, mint saját magunknak fejleszteni és építeni egyet.

Természetesen a ledfal ár változhat attól függően, hogy milyen méretű és milyen minőségű falat szeretnénk építeni. A nagyobb és magasabb felbontású falak általában drágábbak lesznek, de érdemes átgondolni az igényeinket és a költségvetésünket, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb lehetőséget.

A széles rendszerű LED projektek tervezésekor fontos a részletekbe menő előkészület és a megfelelő hardver és szoftver kiválasztása. Ha szeretnénk elkerülni a felesleges költségeket és a fejfájást, érdemes szakértők segítségét kérni a tervezés és a kivitelezés során.

Korábbi bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük